[Video] Ditegur Pihak Polis Ketika Sedang Bergambar, Aksi Lelaki Ini Cuit Hati Warganet

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) masih lagi berkuatkuasa sehingga 9 Jun ini. Namun, ia tidak menghalang rakyat Malaysia daripada mengunjungi tempat awam asalkan mengikuti peraturan yang ditetapkan.

Aksi seorang lelaki yang cuba mengambil gambar bersama motosikalnya ini telah menghiburkan hati warganet baru-baru ini. Di dalam video yang dikongsikan di Twitter itu, lelaki tersebut dilihat berdiri di hadapan motosikalnya sambil bersiap sedia mahu mengambil gambar.

Tetapi tanpa disedari, aksinya itu sedang dilihat pihak polis yang sedang membuat rondaan.

Lelaki tersebut yang sedang bersedia memasang ‘kasut berlampunya’ itu ditegur pihak berkuasa sebelum sempat dia merakamkan gambar. Di dalam kejadian itu, pihak polis yang melakukan rondaan dengan kereta menggunakan pembesar suara untuk menegur lelaki tersebut dari dalam kereta.

“Encik lepas ambil gambar, beredar okay. Jangan berkumpul dekat sini. Saya bagi dua minit sahaja,” kata pihak polis.

Namun, apa yang menghiburkan adalah reaksi lelaki ini yang jelas terkejut dengan teguran itu. Tetapi sikap pihak berkuasa yang masih memberikannya masa untuk bergambar juga diberikan pujian oleh orang ramai.

Kesudahannya, lelaki tersebut hanya mengambil gambar di hadapan rumahnya sahaja selepas itu.

Untuk baca lebih banyak artikel berkenaan PKPB, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Sumber:

Artikel Lain Untuk Di Baca