Umum Konsert ‘Return’, My Chemical Romance Kembali Bersama Selepas 6 Tahun Berpecah

Kami ada berita gembira buat peminat kumpulan rock popular, My Chemical Romance atau kita sering sebut sebagai MCR!

Kumpulan yang diminati ramai itu telah mengesahkan bahawa mereka akan kembali bersatu dan mengadakan persembahan sulung mereka sejak ahli kumpulan tersebut mengumumkan membawa haluan masing-masing pada tahun 2013.

Berita gembira itu diumumkan menerusi laman sosial Twitter MCR pada Khamis. Menerusi perkongsian itu, mereka memaklumkan MCR akan kembali menemui peminat pada konsert yang bakal berlangsung di Shrine Expo Hall, Los Angeles pada 20 Disember ini.

Pengumuman itu membuatkan rata-rata peminat teruja dan tidak sabar untuk menyaksikan persembahan kumpulan yang mencipta fenomena dengan lagu berjudul Welcome to the Black Parade itu.

MCR dianggotai oleh Gerard Way (vokalis utama), Mikey Way (pemain gitar bass), Ray Toro (gitaris) dan Frank Lero (gitaris).

Menurut laporan Astro Awani, Gerard dilaporkan menumpukan perhatian dalam bidang penulisan komik selepas era MCR. Selain itu, penyanyi dengan vokal mantap itu turut mempunyai siri Netflix iaitu Umbrella Academy.

Frank pula dikatakan sibuk dengan siri jelajah kumpulannya, Frank Iero & The Future Violents.

Untuk rekod, album terakhir mereka ialah Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys yang diterbitkan pada tahun 2010.

Pada tahun lepas, MCR telah memuat naik beberapa video menerusi saluran YouTube mereka yang sekali gus membuatkan para peminat teruja dan berpendapat bahawa ada kemungkinan kumpulan yang mencipta nama pada tahun 2000 itu akan kembali bergabung.

Tiket konsert MCR boleh mula dibeli pada hari ini di laman sesawang AXS bermula malam ini pada harga $149.50 (kira-kira RM625).

Sumber:

Artikel Lain Untuk Di Baca