Trip 5 Hari 4 Malam, Lelaki Ini Kongsikan Tempat Menarik Di Surabaya

Untuk pengetahuan anda, Surabaya adalah sebuah kota terbersih di Indonesia buat 7 tahun berturut-turut. Di samping itu, Surabaya yang terkenal sebagai Kota Pahlawan ini juga merupakan kota yang menyaksikan banyak peristiwa bersejarah di mana semangat rakyat Indonesia menentang penjajahan Belanda pada suatu ketika dahulu.

Menarikkah Surabaya? Kenapa tidak ke Jakarta atau ke Bali sahaja alang-alang sudah ke Indonesia? Jangan dipandang sebelah mata Kota Surabaya ini. Ia kota kedua terbesar di Indonesia dengan tarikan yang tidak kurang hebatnya daripada destinasi terkenal lain di Indonesia.

Nak tahu apa yang ada di Kota Pahlawan ini? Berikut merupakan trip 5 hari 4 malam di Surabaya yang telah dikongsi oleh Mat Travel melalui akaun Twitter miliknya.

Ia bukanlah sekadar sebuah kota yang meriah dengan pusat membeli-belah dan tarikan taman-taman tema, Surabaya sememangnya cukup unik dan menawarkan begitu banyak tarikan yang tidak mungkin habis diterokai dalam masa seminggu. Jika anda merancang untuk melancong ke Indonesia, pastikan Surabaya termasuk dalam senarai untuk dikunjungi.

Sumber: Twitter

Artikel Lain Untuk Di Baca