“Tak Pernah Jumpa Orang Kurang Ajar Macam Tu,” Nourul Wahab Kecewa Ditengking Anggota Keselamatan KLIA

Penyanyi, Nourul Wahab baru-baru ini meluahkan rasa kekecewaan apabila dirinya ditengking dan dilayan dengan kasar oleh seorang pegawai keselamatan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Nourul yang melalui pengalaman tidak menyenangkan itu berkata bahawa dia faham mengenai prosedur operasi standard (SOP) yang perlu dipatuhi namun berharap anggota berkenaan lebih bertimbang rasa ketika menjalankan tugas.

Pengalaman ditengking oleh pegawai tersebut dizahirkan apabila anggota tersebut meninggikan suara kepadanya dan kedua ibu bapa mertuanya.

“Anggota itu tinggikan suara pada saya. Dia cakap dua orang sahaja yang boleh masuk ke dalam. Saya kata okay, namun ibu bapa mertua saya tak boleh berbahasa Inggeris dan Melayu. Tetapi dia masih menjawab dengan nada yang tinggi,” katanya.

View this post on Instagram

Dalam kemelut dalam video kami semalam masa hantaq mamy papy balik: . Kami akan huraikan dalam video nanti. . Tak semua depa lagu tu. Faham depa juga manusia. Depa bertugas dmei negara demi kita semua. Kami cukup respect semua anggota beruniform . Cik farina ni [email protected] pasaipa incharge dia lagu tu. Lepas dah mamy oapy berlepas, kami nak pi balik oarking kat prking C depa tak habih lagi bertugas dan cik farina dan teman nya mintak bergambaq . Kami kata idea yang baik sebab kami nak habaq : semua manusia tak sama tahap kesopanan dan juga kesedaran sivik . Ada RAMAI yang sopan. Hanya satu dua yang tak boleh handle stress. Ya depa manusia juga. Kita semua faham . Satu nak mohon jangan banding2 kan orang ada nama atau orang biasa. Semua lyak dilayan sama rata. Sopan tu untuk semua. Bukan orang2 tertentu saja . Semalam kami jadi terkedu sebab takdan bukak mulut dah tengking. Takpalah kami faham. Undang2 kena ikut . Dah dia tengking, dia keluaq dari situ. Cik Farina ni lah yang explain semua elok2 . Dari awai kami sampai nampak kami berempat pakai mask, dari jauh dia senyum. Cakap elok. Mintak tiket flight. . Tiba tiba yang incharge tu potong… kami terkejut😳😳😳😳 . Stress. Semua stress. Takdak sapa boleh kawai pendamic ni . Hanya Allah taala boleh hapuskan Virus ni. Kita kena usaha jaga diri. Tu lh orang kata toksah dok baca sangat benda menakut nakutkan. Buat kuta jadi tak tentu arah! Terjejas qeja!

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

Pengalaman tersebut telah dikongsi di laman instagram Nourul atau nama sebenarnya, Noorul Huda Abdul Wahab, 41. Dia telah memuat naik foto bergambar bersama beberapa anggota keselamatan bertugas yang cuba menjelaskan mengenai salah faham berkenaan.

Nourul juga mengakui bahawa dirinya terkedu kerana belum sempat muka mulut, dia sudah ditengking. Namun, dia memahami bahawa anggota keselamatan yang bertugas itu juga manusia, dan menghormati pekerjaan yang dilakukan petugas barisan hadapan ini.

Untuk baca lebih banyak artikel berkaitan industri hiburan Malaysia, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Sumber:

Artikel Lain Untuk Di Baca