Sangkar Maut, Apa Agaknya Berlaku Jika Sangkar Ini Pecah?

Adakah anda berhati kering untuk duduk sejengkal dan bertentang mata dengan buaya tembaga gergasi?

Keberanian tahap maksimum amat diperlukan untuk duduk dalam sangkar kecil ini sambil melihat buaya berenang mengelilingi anda 360˚.

Pemandangan dan pengalaman sekali seumur hidup ini dapat dirasai di Darwin, Australia.

Cage of Death atau Sangkar Maut ini menjadi tumpuan ramai pelancong yang ‘berani mati’ untuk dimasukkan ke dalam sangkar sebelum mereka diturunkan secara perlahan-lahan ke dalam kolam yang dipenuhi puluhan sang buaya gergasi.

Sumber: Crocosauruscove.com

Pada masa yang sama, pelatih buaya memberi umpan berupa bangkai ayam, daging dan ikan kepada buaya gergasi itu berdekatan dengan sangkar tersebut agar pengunjung berpeluang untuk melihat reptilia ini menganga mulutnya seolah-olah ingin membaham mangsa dari dekat.

Sumber: Crocosauruscove.com

Buaya amat sensitif dengan bau manusia, jika reptilia ganas ini bosan hari-hari makan ayam dan nak cuba menu lain pula, apa agaknya nasib manusia di dalam sangkar tersebut? Sanggupkah anda berada di dalam Cage of Death?

Buaya darat. Sumber: Crocosauruscove.com

Cage of Death ini dikendalikan oleh taman buaya Crocosaurus Cove. Antara nama-nama buaya yang terkenal dan digeruni di sini adalah Chopper, Axel, William dan Kate.

Menurut laporan BH Online, bayaran seorang untuk ‘berkawan’ dengan buaya panjang 5 meter ini adalah RM574.

Artikel Lain Untuk Di Baca