Restoran Di Thailand Ini Guna Patung Panda Untuk Bantu Pelanggan Amalkan Penjarakan Sosial

Seluruh negara di dunia telah mengambil inisiatif untuk membuat langkah pencegahan awal dalam membendung wabak COVID-19. Contohnya membasuh tangan dengan kerap, memakai pelitup muka, elak pergi ke tempat orang ramai dan melakukan penjarakan sosial.

Hal ini dapat dilihat di salah sebuah restoran di Bangkok, Thailand yang menjadikan patung panda sebagai simbolik untuk penjarakan sosial. Ini bertujuan untuk membantu pengunjung yang datang makan ke restoran berkenaan mempraktikkan penjarakan sosial.

Sumber: India Times

Restoran Maison Saigon di Thailand ini tampil dengan idea kreatif untuk memastikan pelanggannya tidak berasa sunyi dan keseorangan ketika makan di restoran tersebut.

Sumber: India Times

Untuk pengetahuan anda, restoran Maison Saigon ini cukup terkenal dengan menjual makanan Vietnam. Pasti anda tertanya-tanya apakah idea kreatif yang ditampilkan restoran tersebut, bukan?

Difahamkan, restoran Maison Saigon meletakkan anak patung panda yang cukup comel untuk dijadikan teman anda. Boleh dikatakan teman yang ‘perfect’ sebagai peneman makan anda, barulah tidak bosan.

Jadi, mari kita lihat suasana restoran tersebut yang meletakkan panda bagi mengekalkan penjarakan sosial dan menemani para pelanggan. Ayuh kita lihat gambar di dalam restoran Maison Saigon!

Untuk baca lebih banyak artikel berkenaan penjarakan sosial, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Sumber:

Artikel Lain Untuk Di Baca