Menjelang Pendaftaran Tentera, Kim Seokjin Sudah Botak

Kim Seok Jin, atau lebih mesra dikenali sebagai Jin dari kumpulan kpop BTS, nampak bersedia untuk menyertai perkhidmatan ketenteraan wajib di Korea Selatan selepas memuat naik gambarnya dengan rambut yang pendek dan berduri.

Menjelang pendaftarannya 13 Disember, penyanyi itu menyiarkan swafoto dirinya di komuniti peminat, Weverse, dalam penampilan terbarunya mengikut garis panduan tentera.

Ramai peminatnya berasa sedih dengan hantaran media sosial tersebut kerana ia menandakan yang Jin memang akan pergi selama dua tahun lebih. Namun ada juga yang menggunakan peluang tersebut untuk berkata betapa bahagia mereka rasa kerana penampilan potongan rambut baru itu sangat comel.

Menurut agensi berita Korea Selatan Yonhap, penyanyi Angkasawan itu akan berada di pusat latihan rekrut di Yeoncheon, Gyeonggi-do di mana dia akan menerima latihan selama sebelum ditempatkan ke unit barisan hadapan tentera. Secara keseluruhannya, dia akan menunaikan tugasnya selama 18 bulan.

Tarikh kemasukan ahli-ahli BTS lyang lain adalah seperti berikut:

  1. Min Yoongi (Suga) – Mac 2023
  2. Jung Hoseok (J-Hope) – Februari 2024
  3. Kim Namjoon (RM) – Februari/ Jun 2024
  4. Kim Taehyung (V) – Jun 2024
  5. Park Jimin (Jimin) – Jun 2024
  6. Jeon Jungkook (JK) – Jun 2024

Kumpulan itu akan memenuhi perkhidmatan ketenteraan wajib mereka dan akan berkumpul semula pada akhir 2025 atau awal 2026.

Untuk baca artikel lain, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Sumber:

Artikel Lain Untuk Di Baca