Lelaki Ini Dikecam Teruk Selepas Ludah Pada Botol Dan Letak Semula Di ‘Chiller’

Bukan sahaja ketika musim pandemik, perbuatan meludah pada barang-barang awam ini kelihatan menjengkelkan dan menjijikkan walaupun pada hari biasa. Betul tak?

Baru-baru ini, seorang lelaki menjadi bualan ramai selepas memuat naik sebuah video di TikTok yang memaparkan dirinya meludah pada botol minuman berkarbonat dengan gambar Lisa BlackPink di sebuah kedai serbaneka.

Namun, apa yang lebih menjijikkan adalah lelaki itu kemudiannya menyimpan semula botol berkenaan dalam peti sejuk kedai tersebut. Video berdurasi 10 saat itu kemudiannya menjadi tular selepas ia dikongsikan semula di laman Twitter.

โ€œTahu air apa ni? Inilah air plastik,โ€ ujar lelaki itu dalam video terbabit sebelum meludah pada botol minuman berkarbonat tersebut. Lelaki itu kemudiannya memasukkan botol minuman yang terkena ludah itu semula ke dalam peti sejuk.

Sumber: Lobak Merah

Walaupun identiti dan lokasi kejadian masih belum dikenal pasti, orang ramai menggesa pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan terhadap lelaki dalam video tular berkenaan.

Sementara itu, tinjauan kami di laman Twitter mendapati rata-rata warganet amat bengang dan jijik dengan tindakan lelaki tersebut:

Dalam pada itu, lelaki dalam video berkenaan menjelaskan bahawa dia telah membeli botol tersebut.

Sumber: Twitter @onetearleftocry

Walaupun semua orang mempunyai pendapat dan cita rasa tersendiri, tindakan meludah pada botol ini tidak sepatutnya dilakukan oleh mana-mana pihak sekali pun.

Untuk baca artikel-artikel berkaitan Lisa BlackPink, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Sumber:

Artikel Lain Untuk Di Baca