#LejenFlix: Filem Fantastic Beasts Baharu Bakal Ditayangkan Tidak Lama Lagi Pada Pertengahan April Ini

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore bakal ditayangkan di pawagam bermula 14 April 2022. Karya ini merupakan filem yang ketiga dalam siri filem Fantastic Beasts, sambungan cerita dalam Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) dan Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018).

Dalam filem ketiga ini, Albus Dumbledore (Jude Law) mengetahui bahawa Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) terus merancang langkah untuk memerintah dunia sihir.

Tidak dapat menghalang Grindelwald seorang diri, Dumbledore mempercayakan tugas kepada ahli magizoologi Newt Scamander (Eddie Redmayne) untuk mengetuai pasukan.

Pasukan yang disusun Newt bukan sahaja terdiri daripada ahli silap mata. Ada juga muggle iaitu orang yang tidak mempunyai kuasa sakti. Dia adalah rakan kongsi Newt yang merupakan seorang pembuat roti, Jacob Kowalski (Dan Fogler). Mereka juga dibantu oleh beberapa makhluk ajaib yang lain.

Pengarah filem David Yates kembali meneruskan karya yang ditulis oleh JK Rowling dan Steve Kloves ke pentas pawagam.

“Apabila kami memasuki filem ketiga ini, kami ingin mengembalikan lebih banyak keajaiban, imaginasi dan keseronokan,” kata Yates dalam nota pengeluaran Gambar Warner Bros.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore menawarkan pengembaraan baharu dengan konflik yang semakin meruncing. Newt Scamander, yang menjadi watak utama sejak filem pertama kini terpaksa bekerjasama dengan lebih ramai orang walaupun sifatnya yang sering menyendiri.

Ada beberapa watak yang tidak asing lagi iaitu abang Newt, Theseus Scamander (Callum Turner). Turut bersama deretan muka baharu yang menjadikan filem ini lebih segar.

Seperti diumumkan sebelum ini, Johnny Depp tidak lagi membawa watak Gellert Grindelwald sebaliknya watak tersebut akan dilakonkan oleh Mads Mikkelsen pada filem terbaru ini.

Peminat novel dan siri filem Harry Potter akan menikmati siri cerita dari pawagam spin-off ini, berlatarkan cerita sebelum Harry dilahirkan dan menghadiri Hogwarts.

Penerbit David Heyman berkata filem ketiga ini adalah mengenai kesetiaan yang tidak kena pada tempatnya dan peluang untuk membetulkan kesilapan masa lalu dan meneruskan kehidupan. Menurut Heyman, perkara ini telah dirasai oleh hampir semua orang. Heyman percaya tema filem itu akan sampai kepada penonton.

Untuk baca artikel-artikel lain berkaitan #LejenFlix, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Sumber:

Artikel Lain Untuk Di Baca