Johnny Depp Diminta Berundur Dari Fantastic Beast Oleh Warner Bros

Pelakon, Johnny Depp diminta meninggalkan francais Fantastic Beasts setelah disuruh mengundurkan diri oleh studio Warner Bros. Depp telah memainkan watak penyihir Gellert Grindelwald dalam dua filem pertama adaptasi J.K. Siri prequel Harry Potter Rowling.

Pelakon itu mengumumkan keputusan itu pada hari Jumaat dalam satu penyataan yang dimuat naik di laman Instagram peribadinya, keputusan yang dibuat hanya beberapa hari selepas dia kehilangan kes terhadap The Sun atas dakwaan terhadap bekas isterinya, Amber Heard.

Sumber: @johnnydepp

“Saya ingin memberitahu anda bahawa saya telah diminta untuk mengundurkan diri oleh Warner Bros dari peranan saya sebagai Grindelwald di Fantastic Beasts dan saya telah menghormati dan menyetujui permintaan itu,” tulis Depp.

“Keputusan hakim mahkamah di UK tidak akan mengubah perjuangan saya untuk membuktikan kebenaran dan saya merancang untuk mengemukakan rayuan. Kesungguhan saya tetap kuat dan saya berhasrat untuk membuktikan bahawa tuduhan terhadap saya adalah palsu. Kehidupan dan karier saya tidak akan ditentukan oleh masa ini,” jelasnya.

Sumber: deadline

Berita itu juga disahkan oleh Warner Bros dalam satu pernyataan yang memperincikan bahawa peranannya terhadap Grindelwald akan disusun semula.

Sumber; cnn

Awal minggu ini, Depp kehilangan kes fitnahnya terhadap The Sun setelah dia disebut wife beater berikutan kisah penganiayaan terhadap Heard. Hakim mengesahkan bahawa sebahagian besar tuduhan serangan terhadap Heard oleh Depp telah terbukti bersesuaian dengan piawaian awam.

Difahamkan lakon layar babak filem Fantastic Beasts ketiga yang belum diberi judul akan dimulakan pada bulan Mac tetapi telah ditangguhkan akibat pandemik ini.

Untuk baca artikel-artikel berkaitan, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Artikel Lain Untuk Di Baca