Jawapan ‘Influencer’ Israel Dalam Live Caprice Ini Buat Warganet Bengang

Baru-baru ini, Caprice mengendalikan perbincangan secara langsung di Instagram berhubung isu Palestin bersama dua orang influencer dari Israel iaitu Shiraz dan Orin. Instagram Live berkenaan juga menjadi bualan ramai dengan mendapat lebih 202,000 tontonan walaupun ia berlangsung selama dua jam.

Caprice menjelaskan bahawa tujuan beliau mahu melakukan siaran langsung bersama penduduk Israel adalah lebih kepada ingin menanam idea baharu dalam kalangan penduduk di sana tentang isu pergelutan kemanusiaan dekat Palestin dan bukannya kerana mahu menghentam sesiapa.

Sekiranya menonton siaran langsung itu semalam, anda akan dapat lihat Caprice cukup bersabar dalam berhujah walaupun Shiraz dan Orin tidak menjawab soalannya dengan baik serta bertindak seperti mahu cari gaduh.

Sumber: Twitter @asyrfhlm

Namun, apa yang membuatkan orang ramai bertambah sakit hati adalah apabila mendengar jawapan kedua-dua influencer berkenaan tentang sebab kenapa Israel mahu mengambil tanah Palestin.

Sumber: Twitter @arfmrd

Jawapan kedua-dua wanita itu cukup mudah kerana penduduk Israel tidak mempunyai tempat untuk dituju dan mahu mengambil semula tanah mereka. Shiraz dan Orin turut menganggap tindakan yang dilakukan oleh Israel tidak salah.

Siaran langsung berkenaan juga kelihatan tegang apabila berlaku perdebatan antara wanita berkenaan dengan Caprice kerana influencer itu dipercayai tidak suka dengan soalan yang dilontarkan oleh penyanyi rap tersebut.

Sepanjang siaran langsung itu berlaku, Caprice kelihatan tenang dan tidak melenting walaupun kedua-dua wanita terbabit membalas soalan-soalan yang dikemukakan kepada mereka dengan nada marah.

Sementara itu, tinjauan kami di laman Twitter mendapati rata-rata warganet agak berang selepas mendengar jawapan kedua-dua individu itu:

Ada juga yang membuat kesimpulan bahawa ia merupakan satu tindakan buang masa berhujah dengan orang yang tidak berilmu dan berfikiran sempit selepas menonton siaran langsung tersebut.

Sumber: Kool FM

Sementara itu, orang ramai hormat dan meluahkan rasa bangga mereka dengan Caprice kerana anjurkan platform seperti itu untuk memberikan kebenaran bersama fakta kepada para penduduk di Israel. Apa pendapat anda berkenaan siaran langsung tersebut?

Anda boleh tonton video penuh di bawah.

Untuk baca artikel-artikel berkaitan, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Artikel Lain Untuk Di Baca