12 Wanita Tercantik Dunia, Adakah Selebriti Pujaan Anda Berada Di Dalam Senarai Ini?

Aktres ternama dari Korea Selatan iaitu Son Ye-jin dinobatkan sebagai Wanita Paling Cantik di Dunia bagi tahun 2020.

Ye-jin yang baru-baru ini membintangi drama bualan ramai iaitu Crash Landing On You menerima undian tertinggi sebanyak 4,354,037 undi menerusi satu tinjauan global yang dijalankan oleh laman web Starmometer dari 4 April sehingga 22 Mei lalu.

Pencalonan bagi kategori itu terbuka kepada semua wanita dari seluruh dunia yang berusia antara 20 sehingga 40 tahun menurut laman web berkenaan.

Selain daripada kecantikan, faktor lain seperti daya tarikan dan populariti individu terbabit turut diambil kira untuk menentukan pemenang kategori tersebut.

Kami kongsikan senarai penuh Wanita Tercantik Dunia berdasarkan tinjauan Starmometer pada tahun 2020 menerusi artikel ini:

1. Son Ye-jin

2. Lalisa Manoban

3. Chou Tzu-yu

Image

4. Urassaya Sperbund

5. Kim Ji-soo

6. Roseanne Park

7. Song Hye-kyo

8. Kim Jennie

9. Liza Soberano

10. Sina Deinert

11. Minatozaki Sana

12. Priyanka Mazumdar

Berikut adalah senarai penuh undian yang berjaya dikumpul oleh 12 finalis daripada keenam-enam platform untuk undian global berkenaan.

Kecantikan itu sangat subjektif sifatnya. Seseorang itu mungkin dilihat cantik pada mata kasar segelintir individu tetapi ada juga pihak yang kurang bersetuju dengan pandangan tersebut. Adakah selebriti pujaan hati anda berada dalam senarai di atas?

Untuk membaca lebih banyak artikel berkaitan individu tercantik dunia, anda boleh klik pada pautan di bawah:

Sumber:

Artikel Lain Untuk Di Baca