10 Video Trending Di Youtube Malaysia Sepanjang 2018

Pasti tahun 2018 meninggalkan banyak kenangan buat anda, apatah lagi jika ia dirakam dalam bentuk video dan dimuat naik ke media sosial ataupun YouTube. Tetapi tahukah anda, video apakah yang menjadi viral dan paling banyak ditonton rakyat Malaysia tahun ini?

Google Malaysia berkongsi statistik video di Youtube yang paling trending di Malaysia untuk tahun 2018. Video ini disenaraikan mengikut tontotan, perkongsian, komen, like dan lain-lain oleh penonton di Malaysia. 2018 meneruskan trend tahun lepas di mana hiburan tempatan menerajui gelombang online YouTube dengan kandungan dari pelbagai rancangan televisyen seperti MeleTOP, Motif Viral dan Anugerah MeleTOP Era 2018.

Berikut adalah video  yang trending di Malaysia pada tahun 2018, berdasarkan jumlah tontonan, komen dan lain-lain yang anda lakukan di YouTube:

Top Trending Videos di YouTube Malaysia 2018:

 

1.  #AJL32 | Syamel dan Ernie Zakri | Aku Cinta

2. Gaya Raya Paling Ori – Filem Pendek Astro Raya 2018

 

3. Hantu Kak Limah (Tayangan Perdana)[HD] Di Pawagam Mulai 9 Ogos

 

 

4. Srikandi Cintaku – Dato’ Awie & Mus May (Ost. Hantu Kak Limah)

 

 

5. Dugaan Puasa

 

6. Kugiran Masdo – Bunga

 

7. Sedap budak ni nyanyi, berdiri bulu roma kalau dengar

 

8. Maya Karin muntah darah di set MeleTOP? | Syamsul Yusof &Nasir Bilal Khan

 

9. Motif Viral: Awek Manja Nak Cendol Pun Tak Tahu Kenapa Dia Viral

 

10. #AME2018 I Persembahan Ruffedge padu ubat rindu | Bila Rindu, Lemas, Tipah Tertipu,Khayalan

Walaupun video persembahan Ernie Zakri dan Syamel  dimuat naik pada Januari 2018, tapi disebabkan penangan paduan suara mereka berdua, membuatkan video mereka menjadi carian paling tinggi di Youtube. Setakat ini, ia sudah mencatatkan 9.7 tontonan. Mungkin boleh capai sehingga  10 juta sebelum tahun 2019 bermula.

Artikel Lain Untuk Di Baca